Agenda

De Leeuw en Het Mensenkind


Een interactieve vertelvoorstelling die gaat over onbewuste dierenmishandeling. Het verhaal gaat over de consumptie maatschappij, over bewust zijn van het menselijk gedrag naar dieren toe. Laten wij ons afvragen: hoe zit het met kleine dieren en ons eetgedrag? Hoe zit het met de geiten, koeien, kippen… zijn de dieren vrij van angst en stress? Hebben de kippen een geschikte leefomgeving inclusief onderdak en een comfortabele rustplaats?
Neushoorns en veel andere grote wilde dieren zijn bedreigde dierensoorten. Als jij een dier zou zijn, hoe zou je het vinden? Wat denken de dieren en wat vinden de dieren van de mens?
Het verhaal:
Het gaat over een grote Leeuw die jaloers werd wanneer een jongen (het Mensenkind) zei dat hij vond dat Olifant het krachtiger is dan de Leeuw. De leeuw werd woest en hij pakte het Mensenkind vast en wilde om die reden hem doden. " Alstublieft maak mij niet dood "smeekte het Mensenkind. " Vraag het ook aan andere dieren, ze zullen zeker zeggen dat de Olifant krachtiger is dan de leeuw" zei het Mensenkind.
"Ik geloof je niet, jij hebt het zelf verzonnen" zei de leeuw. " Wij gaan het aan verschillende dieren vragen, als wij één dier kunnen vinden, die ook vind dat de Olifant krachtiger is, dan laat ik jou gaan, anders eet ik jou op" zei de Leeuw tegen het Mensenkind "oké, goed idee' vond het menskind.
Samen gingen ze langs bij verschillende dieren om te vragen welk dier zij het krachtigst vond. Zo kwamen ze onderweg te weten hoe de verschillende dieren denken over menselijk gedrag naar dieren toe.
De voorstelling:
Een vertelvoorstelling die jong en oud laat nadenken over ons gedrag naar dieren toe.
  
De voorstelling is een familievoorstelling en is geschikt voor mensen vanaf 4 tot 103 jaar. De lengte van de voorstelling is ongeveer 45  minuten.

Datum:29  April 2018.

Tijd:     Om 15:00 uur

Locatie: De Kempenaerstraat 9B, 3038vn Rotterdam.

Entree: Kinderen € 2.50-  volwassenen € 5-

Let op: Reservering gewenst.