Alo Theater

meespeelvoorstelling


“Een verhaaltje vertellen is leuk, maar nog leuker wordt het wanneer je verhaal écht tot leven komt”
Het meespeeltheater is een interactieve vertelvoorstelling en workshop tegelijk waarin de kinderen en “BaBa de nieuwe schoolmeester” zelf het verhaal spelen. De kinderen hebben hierbij invloed op het verhaal. Niet stil zitten en mond houden, maar meedenken, roepen, dansen, zingen, uitbeelden, kortom iedereen doet mee!
BaBa vertelt op beeldende wijze en brengt samen met de leerlingen de karakters binnen het verhaal tot leven. Terwijl er een boeiend verhaal verteld wordt, uiteraard afgestemd op de leeftijdsgroep, worden er verschillende oefeningen met de deelnemers gedaan.
Er wordt een verbinding gemaakt tussen een verhaal vertellen en uitbeelden. Dat kan op allerlei manieren. Denk maar aan stemgebruik, mimiek, poppen, knuffels, decor, maar ook aan acteren of het naspelen van een figuur uit het verhaal. De leerlingen maken kennis met de discipline ‘meespeeltheater, verteltheater’ en ze leren met veel plezier de eerste kneepjes van het vak.
Dit meespeeltheater is een vrolijke zoektocht naar de eigen mogelijkheden. Zowel spraakzame als verlegen leerlingen komen hierin aan hun trekken. Leuk én leerzaam!

Doelgroep:  Groep 1 t/m 8
Grootte:      Hele klas
Tijdsduur:    60, 90 minuten
Locatie:      In de klas, in het speellokaal of in de gymzaal

INFORMATIE EN BOEKINGEN
Voor boekingen of algemene informatie krijgt u Hans, Yvonne of Emmanuel aan de telefoon.U kunt tijdens de kantooruren contact met ons opnemen.
Wij denken graag met u mee.
Bel ons gewoon direct op of stuur ons een mail met uw gegevens en wij bellen u graag terug op een moment dat u uitkomt