Meester Emmanuel

Naast de vertelvoorstellingen als “Baba de verhalenverteller” staat hij elke week voor de klas als theaterdocent.

Met het Programma “Meester B de nieuwe schoolmeester” brengt  Emmanuel BaBa Adebisi theaterworkshops naar verschillende scholen.  
Het programma “Meester “B” de nieuwe schoolmeester” is een meespeeltheater. Het meespeeltheater is een interactieve theaterworkshop waarin de kinderen en “Meester "B" de nieuwe schoolmeester” zelf het verhaal spelen. De kinderen hebben hierbij invloed op het verhaal. Niet stil zitten en mond houden, maar meedenken, roepen, dansen, zingen, uitbeelden, kortom iedereen doet mee!
Een verhaaltje vertellen is leuk, maar nog leuker wordt het wanneer je verhaal écht tot leven komt”
BaBa vertelt op beeldende wijze en brengt samen met de leerlingen de karakters binnen het verhaal tot leven. Terwijl er een boeiend verhaal verteld wordt, uiteraard afgestemd op de leeftijdsgroep, worden er verschillende oefeningen met de deelnemers gedaan.
Er wordt een verbinding gemaakt tussen een verhaal vertellen en uitbeelden. Dat kan op allerlei manieren. Denk maar aan stemgebruik, mimiek, poppen, knuffels, decor, maar ook aan acteren of het naspelen van een figuur uit het verhaal. De leerlingen maken kennis met de discipline ‘meespeeltheater, verteltheater’ en ze leren met veel plezier de eerste kneepjes van het vak.
Dit meespeeltheater is een vrolijke zoektocht naar de eigen mogelijkheden. Zowel spraakzame als verlegen leerlingen komen hierin aan hun trekken. Leuk én leerzaam!