Alo Theater

Theaterlessen


Theaterlessen kunnen een goede uitlaatklep zijn voor kinderen die in de schoolse vakken minder uitblinken; kinderen die druk zijn kunnen hun energie goed gebruiken en andere kinderen kunnen verborgen talenten ontdekken. Theater is een middel om vele doelstellingen die betrekking hebben op de algemene ontwikkeling van het kind te behalen. Hierbij kan gedacht worden aan:
  • Het stimuleren van fantasie en creativiteit.
  • Het vergroten van de concentratie.
  • Het leren samenwerken.
  • Het vergroten van de zelfstandigheid.
  • Het vergroten van het zelfvertrouwen.
In de lessen wordt rekening gehouden met het feit dat het voor sommige kinderen een les is waarbij ze voor het eerst in aanraking komen met theater. Dit is een belangrijk uitgangspunt, zodat kinderen het theater niet “eng” of “ saai” gaan vinden. In de lessen wordt de drempel voor de leerlingen om mee te doen laag gehouden.
Een goede sfeer creëren is waar hij dan ook mee begint in de lessen. Zo ontdekken kinderen dat theater leuk is: Spelend lachend en leren.
Zijn methode is: Voordoen, Samendoen en Zelf laten doen. Dit is de basis voor de lessen. 
“Eerst geeft hij uitleg door middel van voorbeelden die hij laat zien. Daarna gaat hij samen met de kinderen iets doen.  Vervolgens trekt hij zichzelf terug, terwijl de kinderen met z’n allen op het podium staan met eigen ideeën, creativiteit en fantasie.”
Als theaterdocent, is hij goed in staat om in te spelen op zowel het artistiek inhoudelijke, als op het sociaal pedagogische klimaat binnen een groep. “BaBa de nieuwe schoolmeester” heeft jarenlange ervaring in het onderwijs en kent de leef- en belevingswereld van de leerlingen. Hij beschikt over ruime pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. Hij weet daar met zijn theateraanbod goed op aan te sluiten. Hij leert de leerlingen hun creatieve vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen door hen de ruimte te geven om te experimenteren en te onderzoeken.
Wil jij hem aan het werk zien? Je kan een proefles aanvragen.

Doelgroep:  Groep 1 t/m 8
Grootte:      Hele klas
Tijdsduur:    45, 60 minuten
Locatie:      In de klas, in het speellokaal of in de gymzaal

INFORMATIE EN BOEKINGEN
Voor boekingen of algemene informatie krijgt u Hans, Yvonne of Emmanuel aan de telefoon.U kunt tijdens de kantooruren contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee.
Bel ons gewoon direct op of stuur ons een mail met uw gegevens en wij bellen u graag terug op een moment dat u uitkomt